Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó-pecsenye

MME MME
1 3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Zsiradékon egy picit megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rádobjuk a felvágott paprikát (jobb a piros, mert az édesebb, és egy erőset tegyünk bele, hogy csípős legyen), egy teáskanál őrölt paprikát, az aprított fokhagymát, sót, jól megborsozzuk, és átkeverjük a zsiradékon. 1-2 perc múlva öntjük rá a paradicsomlevet (télen ez az ajánlatos) vagy dobjuk rá a meghámozott és kockára vágott érett szabadföldi paradicsomot (nyáron). Megkeverjük, és lassú tűzön lesűrítjük. Dominál benne a fokhagyma, bors és egy kis csípősség.

Megjegyzés

Én legelőször borsos natúr hússzeletek kisütése után visszamaradt zsiradékon készítettem el és adtam a hús mellé. Önállóan elkészítve és kenyérrel tunkolva, vagy frissen sült hús mellé, esetleg fűszeres csirkeszárnyakhoz finom. Következetesen olcsó és egyszerű, ha csak egy zacskó gyorsrizst főzünk és tálalunk hozzá. A lényeg a fent említett fűszerek dominanciája és a paradicsomosság. Aki szereti a paradicsomosat, ajánlom még a paradicsomos galuskát is. Itt is az adja a különleges ízt, hogy szinte lesütöm a paradicsomot lassú tűzön. Jó sötét piros színe legyen. Télen azért nem ajánlom a friss paradicsomot, mert többnyire színtelen és íztelen. Ha nincs befőzött, akkor a sűrítettet hígítsuk fel, mert az nyári érett paradicsomból készül. Ha úgy tartja kedved, a füstöltszalonna bőrkéjét is dobd bele, finom ízt ad. Remélem ez is tetszeni fog. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss