Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó mediterrán hangulatban

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Serpenyőben olajat hevítek, megborsozom, fél perc hevítés múlva beledobom az apróra vágott szárzellert. Sózom (óvatosan, mert az olajbogyó és a sajt is sós). Pár perces párolás után a szeletelt cukkinit és hagymát is hozzáadom, beleteszem a durvára vágott paradicsomokat. Mikor a cukkini megpuhult, a felvágott kaliforniai paprikát és a félbevágott olajbogyókat is belekeverem, összemelegítem (csak 1-2 perc, hogy a paprika ropogós maradjon). Végül hozzáadom a bazsalikomleveleket és a kakukkfüvet.

Összekeverés után azonnal elzárom a gázt, így megmarad a zöldfűszerek fantasztikus illata. Sajttal és egy jó szelet parasztkenyérrel tálalom.

Megjegyzés

A lecsó nézetem szerint hagyma, paprika, paradicsom, plusz amit szeretsz. Az arányokat be lehet lőni saját ízlésre. Ez a változata nekem a mediterrániumot idézi. Száraz vörösborral nyáresti vacsorára ideális. - vonyi

Ezek is érdekelhetnek

Friss