Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsó görögösen

5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát nagyon picire vágjuk és kisütjük a zsírját. A hagymát laskára vágjuk, megpirítjuk a szalonnával és a zsírral.

Felszeleteljük a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a szalonnás hagymához. Megszórjuk ételízesítővel, sóval, borssal, pici cukorral, majd hámozott paradicsomot adunk hozzá. Összepároljuk a zöldségeket (félpuhára), majd beleöntjük a babot (fél doboz lével együtt), hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, és készre főzzük (ízlés szerint valaki puhábbra vagy keményebbre, ki hogy szereti a zöldségeket benne).

Végül megszórjuk kakukkfűvel, tálaljuk.

Megjegyzés

Egy egri étteremben a gyros tál egyik alkotója volt, rizs tetején tálalták köretként (persze, a szokásos sültkrumpli sem hiányzott mellőle a csirkenyársakkal és a gyros hússal, illetve görög és tzadziki salátával). Nagyon ízlett, de a receptet megőrizte a séf, így próbáltuk kielemezni, mit is tartalmaz.
- -Marcipán-

Ezek is érdekelhetnek

Friss