Elkészítés: A szalonnát nagyon picire vágjuk és kisütjük a zsírját. A hagymát laskára vágjuk, megpirítjuk a szalonnával és a zsírral.
Felszeleteljük a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a szalonnás hagymához. Megszórjuk ételízesítővel, sóval, borssal, pici cukorral, majd hámozott paradicsomot adunk hozzá. Összepároljuk a zöldségeket (félpuhára), majd beleöntjük a babot (fél doboz lével együtt), hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, és készre főzzük (ízlés szerint valaki puhábbra vagy keményebbre, ki hogy szereti a zöldségeket benne).
Végül megszórjuk kakukkfűvel, tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre