Elkészítés: A szalonnát felszeletelem, majd felcsíkozom, a hagymát apró kockára vágom. Egy nagyobb lábasban felmelegítem a zsírt, rádobom a szalonnacsíkokat, hagyom, hogy megfelelően kiadja zsírját. Ekkor mehet rá a hagyma, sózom, és lassú tűzön párolom.
Amíg a hagyma dolgozik a szalonnás zsírban, felkarikázom a paraszt kolbászt és felkockázom a paradicsomokat. Ennyi idő körülbelül elég is a hagymának, hozzáadom a kolbászkarikákat, így zsírjára sütöm a lábasban lévőket. Következik a paradicsom hozzáadása, a babérlevelekkel együtt. Ilyenkor sózom és ízesítem a törött borssal.
Mindezek közben feldarabolom a paprikát a következőképpen: először kicsumázom, majd hosszában félbevágom, és vágódeszkára téve keresztben felszeletelem.
A paradicsomos alapom már kellemesen szaftos lett, így beleadagolom a paprikát, megszórom a pirospaprikával, jól elkeverem, és készre főzöm. Úri kedvem függvényében a végén még darabolt, beirdalt virslivel gazdagítom. Friss kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre