hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Undorító folyadék a tűzhelyen, lejárt szavatosságú hús: újabb kínai büfét záratott be a Nébih

default user icon
MME
Koszos tálalópult, lejárt szavatosságú élelmiszerek, együtt tárolt hús, zöldség és fagyasztott áru, undort keltő folyadék a tűzhely körül - gyomorforgató és életveszélyes állapotokat találtak a NÉBIH szakemberei egy 13. kerületi kínai étteremben. A vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Az elmúlt hetek ellenőrzései során egy budapesti távol-keleti étteremben tapasztaltak súlyos higiéniai hiányosságokat a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) szakemberei. A 13. kerületi egység üzemeltetője sem a tevékenység végzéséhez szükséges külön engedélyt, sem a dolgozók egészségügyi alkalmassági igazolását nem tudta bemutatni.

Az alapvető dokumentációs hiányosságokon túl az üzlet szinte minden helyiségében, de még az udvaron is egymást érték a higiéniai problémák.

Többek között a kiszolgáló- és tálalópult szennyezett, higiénikus élelmiszertárolásra alkalmatlan volt. A mögötte kialakított egymedencés mosogató/kézmosóban a lefolyó koszos volt, a szintén kifogásolható állapotú padozaton élelmiszert tároltak.

A különösen takarítatlan főzőkonyha hűtőtereiben együtt tárolták a nyers zöldséget, a fagyasztott élelmiszert, a nyers tésztát és a húst, ami komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent. Piszkosak voltak a berendezési tárgyak, a főzőberendezések körül pedig ismeretlen eredetű, undort keltő folyadékot találtak az ellenőrök.

Az egység hűtőtereiben általános szennyezettség uralkodott. Ez alól nem jelentettek kivételt az udvari részben elhelyezett hűtők sem, a fagyasztóláda tetején például, egy félig fedett helyen pácolt húst és friss tésztát tároltak. Mindezek mellett a vendégek részére kialakított mellékhelyiség padozata, oldalfala koszos volt, és a higiénikus kézmosás feltételeit sem biztosították.

Az étteremben tapasztalt hiányosságok miatt a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette az egység tevékenységét. Egyúttal a szakemberek csaknem 350 kg nem nyomonkövethető, lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivontak a forgalomból, azok forgalomba hozatalát megtiltották, továbbá elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Az egység kizárólag az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja majd tevékenységét.

(Forrás: NÉBIH)

ELKÉPESZTŐ KOSZT, RÁGCSÁLÓÜRÜLÉKET ÉS 1 TONNA JELÖLETLEN ÉRLELMISZERT TALÁLT A NÉBIH EGY BUDAPESTI ÜZEMBEN >>> 

PENÉSZ ÉS MOCSOK MINDENHOL! EGRI PIZZASÜTÖDÉRE CSAPOTT LE A NÉBIH >>> 

GYOMORFORGATÓ! HORRORBÜFÉT ZÁRATOTT BE A NÉBIH BUDAPESTEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss