Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lebbencsleves házi gyúrt tésztával - Mindmegette Villámverseny

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet deszkára szórom, sózom, mélyedést csinálok a közepén, oda ütöm a tojásokat, pici vizet is öntök hozzá, összegyúrom és jól kidolgozom. Letakarva 10 percig hagyom állni, majd kezdem nyújtani, először nehéz, de egy idő után egyre könnyebben megy a nyújtás. Amikor kb. 1 mm vékony, akkor jó. Konyharuhára kiterítem a tésztát, hagyom kicsit száradni. Amikor már jól megszikkadt, lehet tördelni is, én derelyemetszővel kockákra vágom, aztán szétterítve egy napig szárítom.
  2. Másnap a kockára vágott füstölt szalonna zsírját kisütöm, a pörcöket kiszedtem. A visszamaradt zsíron félig megpirítom a tésztát, akkor teszem hozzá az apróra vágott hagymát, együtt pirítom tovább, amíg a tészta világosbarna nem lesz .A tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával és felengedtem vízzel. Hozzátettem a krumplit, a kisült pörcöt, fűszereztem, sóval, borssal, köménymaggal.
  3. Addig főzöm, amíg puha lesz a tészta és a krumpli. Mivel a tészta gyorsan pirul, arra kell vigyázni, hogy meg ne égjen, mert akkor keserű lesz az egész étel.

 

Ezek is érdekelhetnek