Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacos tortácska citromos tejszínnel

default user icon
MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 300 g liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 150 g vaj (+ a formákhoz)
  • 1 db tojás
  • szárazbab
  • A töltelékhez:
  • 250 g cukrozatlan habtejszín
  • 3 db tojássárgája
  • frissen őrölt bors
  • ½ db citrom
  • 200 g lazacfilé
  • 40 g zsázsa

Elkészítés

1.

Az átszitált lisztet vegyítsük el ½ tk sóval. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, a tojást és 1 ek jeges vizet. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk rugalmas tésztává. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a kezünk ne melegítse át a tésztát! Formázzunk belőle cipót, és alufóliába csomagolva pihentessük 1 órán keresztül.

2.

Azután lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Szúrjunk ki belőle 4 db kört, és simítsuk azokat 1-1 db kivajazott, kerek tortaformába úgy, hogy peremük is legyen. Szurkáljuk meg az aljukat villával, és rakjuk mindet a mélyhűtőbe 10 percre.

3.

Ezután tegyünk a tésztakörökre 1-1 db sütőpapírt, és szórjunk rá szárazbabot. Süssük elő őket a 180 fokra előmelegített sütőben egyenként 10 perc alatt, majd távolítsuk el róluk a babot és a sütőpapírt.

4.

A töltelékhez keverjük habosra a tejszínt a tojássárgájákkal. Sózzuk, borsozzuk meg, majd forgassuk bele a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Locsoljuk a keveréket a tésztákra, és süssük őket egyenként további 25 percig.

5.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tortácskákat, azután óvatosan szedjük ki őket a formákból. Osszuk el a tetejükön a falatnyi darabokra vágott lazacot, és a zsázsával díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss