Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacos-spenótos gnocchi

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A burgonyát megmossuk, és kb. 20 perc alatt megfőzzük. Meghámozzuk, és még melegen burgonyanyomóval átnyomjuk. Ízesítjük sóval, fehérborssal és szerecsendióval. Hozzákeverjük a lisztet, és hagyjuk kicsit hűlni, majd langyosan belekeverjük a tojássárgákat.

2. A spenótot megmossuk, megszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

3. A krumplis tésztából kevés liszttel 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, 3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy villával fordítunk mindegyiken egyet.

4. A hagyma felét forró vajon megdinszteljük, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit karamelizáljuk, felöntjük a fehérborral, majd forraljuk 2 percig. Ezután felengedjük a zöldséglevessel, és a tejszínt is hozzákeverjük.

5. A gnocchit sós vízben 6-8 perc alatt megfőzzük.

6. A lazacot megtisztítjuk, kockára vágjuk, citromlével, sóval és borssal bedörzsöljük, és forró serpenyőben, kevés olajon 3-4 percig sütjük.

7. A fokhagymát a maradék hagymával olajon megdinszteljük, rádobjuk a spenótot és a koktélparadicsomot, és 1 perc alatt átfogatjuk.

8. A gnocchit összeforgatjuk a tejszínes szósszal és a spenóttal, majd a tetejére kanalazzuk a sült lazackockákat.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek