Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacos quiche

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az omlós tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 8-10 dkg sertészsír vagy vaj
  • csipet só
  • 1 db tojás + 1 tojás a kenéshez
  • 1 evőkanál víz
  • A töltelékhez hozzávalói:
  • 30 dkg lazac
  • 1 db tojás (+ ami a tészta kenésénél visszamaradt)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl tej
  • őrölt fehérbors
  • citromlé
  • bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet egy tálba tesszük és a csipet sóval összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a zsírt vagy a hideg vajat, és kézzel összemorzsoljuk. A tojást felverjük, majd hozzákeverjük a vizet, és végül a morzsalékos liszthez öntjük. Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre pihentetni.

A hűtőből kivéve kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformát. Az alját villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt helyezünk rá, és feltöltjük nehezékkel (én rizst használok nehezéknek).

Előmelegített sütőben közepes lángon 20 percig elősütjük a tésztát. Ezután a sütőből kivesszük, és eltávolítjuk a nehezéket a tésztáról.

Végül felvert egész tojással megkenjük, majd visszahelyezzük a sütőbe, és még kb. 5 percig sütjük (így nem szívja majd sütés közben magába a tészta a tölteléket).

A lazacot konyhai robotgéppel pépesítjük vagy leturmixoljuk, hozzáadjuk a tojást, és pár másodpercig még keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és sima krémmé összekeverjük. Végül hozzáöntjük a tejet, és ízlés szerint fűszerezzük, majd így is jól kikeverjük.

A sütőből kivett tésztára öntjük a lazacos krémet, majd visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük. Én légkeverésnél 30 percig sütöttem, míg szép színt kap a teteje, és már nem ragad a massza.

Tálalás előtt a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd felszeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé ízlés szerint salátát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss