Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacos-kapribogyós burgonyasaláta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát egyenként alufóliába csomagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (mérettől függően 45-60 perc alatt), majd ha kihűlt, felszeleteljük.

A lilahagymát szintén felszeleteljük. Az öntethez a citrom levét egy kis tálba facsarjuk, ízesítjük cukorral, sóval és pár csepp olajjal, majd hozzáadjuk a vizet.

Végül összeállítjuk a salátát: a burgonyára és a hagymára öntjük a citromos keveréket, megszórjuk kapribogyóval és a lazacszeletekkel. Hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

A saláta sima burgonyából is elkészíthető, a lilaburgonya csak a látvány miatt fontos.

Ha időnk engedi, mindenféleképpen süssük a burgonyát és ne főzzük. A fóliában sült egész burgonya íze sokkal finomabb, kicsit a gesztenyére hasonlít. Másrészt, ha a lilaburgonyát felszeletelve főzzük, veszíthet a szép színéből.

A lilaburgonya Magyarországon is kapható burgonyatípus. Intenzív lila színe miatt kiválóan alkalmas érdekes ételek elkészítéséhez, akár egy hétköznapi fogást is feldobhatjuk vele. Mivel eléggé drága, főleg dekorációs elemként használják a konyhában. Több fajtája is kapható, legismertebb a perui lila, a svájci kék és a svéd kék. Konyhatechnológiai szempontból, fontos odafigyelni arra, hogy ne szeletelve főzzük, mivel a direkt hő hatására veszít a színéből. Érdemesebb héjával együtt sütni vagy főzni.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek