Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacos hústekercs

MME MME
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • 8 szelet sovány marhahús
  • napraforgóolaj
  • A mártáshoz:
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 150 ml csirkehúsleves (kockából)
  • 150 ml száraz fehér bor
  • A töltelékhez:
  • 40 g lazachús (szupermarketekben, nagyobb közértekben kapható)

Elkészítés

A marhahússzeleteket mossuk meg, kb. 3 mm vastagra klopfoljuk ki, majd mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk meg.

Kenjük rájuk a villával összetört lazachúst, majd tekerjük fel és rögzítsük hústűvel vagy fogpiszkálóval.
A hústekercseket tegyük egy tepsibe, kenjük meg olajjal, takarjuk be, és süssük kb. 45 percig.Ha kész, szedjük ki, és kb. 10 percig hagyjuk hűlni.

A tepsiben lévő húslevet keverjük össze a liszttel, majd kb. 1 percig pirítsuk. Utána adjuk a húsléhez a csirkelevet és a bort, majd főzzük 3 percig. Aztán szűrjük le a mártást, és ezzel tálaljuk a hústekercseket.

Ezek is érdekelhetnek