Elkészítés: A haldarabokat és a zöldségeket 3 liter vízben jó puhára főzzük, a halat kicsontozzuk, és óvatosan, hogy szálka ne kerüljön a levesbe, a húsdarabkákat visszatesszük a levesbe. Botmixerrel pürésítjük, szűrőn átszűrjűk, tejföllel, citromlével ízesítjük.
A gombóchoz a krumplit puhára főzzük, meghámozzuk és alaposan áttörjük, kihűtjük. Hozzákeverjük a tojást, a fűszereket, a felaprított zölpetrezselymet majd annyi lisztet, amennyitől a massza könnyen formázható lesz.
Diónyi golyókat gömbölyítünk a krumplimasszából és sós, lobogó vízben kifőzzük őket, a levessel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!