Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacfilé tejszínes gombával és hordóburgonyával

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A gombamártáshoz a finomra vágott vöröshagymát vajon üvegesre pirítjuk. A tisztított, vékony szeletekre vágott gombát a hagymára tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, megpároljuk, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Felengedjük a tejszínnel és a fehérborral. Felforraljuk, és vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Friss kaprot szórunk rá.

A lazacfiléken a bőrt meghagyjuk, így sütés közben nem esik szét. Megsózzuk, fehérborssal megszórjuk. Zsemlemorzsába mártjuk, és forró olajban megsütjük.

Az előfőzött garnélarákot megtisztítjuk. A halszelet mellett megpirítjuk.

A burgonyát megtisztítjuk, hordó alakúra megformázzuk. Sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd kevés zsiradékon, vajon átforgatjuk. Friss, apróra vágott kaporral megszórjuk.

A hordóburgonyát tálra tesszük. Mellé kerül a pirosra sült lazacszelet, amit rákkal, friss kaporral megdíszítünk. A gombamártást külön csészében kínáljuk hozzá.

Megjegyzés

Laci bácsi receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek