Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazacfilé spárgaágyon

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacfilét megmossuk, szárazra töröljük, és 4 egyforma szeletre vágjuk. A meghámozott fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük. A megmosott petrezselymet lerázzuk, és finomra aprítjuk. A forró vízzel lemosott lime-ot felkarikázzuk.
  2. A kétféle spárgát megmossuk, és külön-külön megtisztítjuk. (A fehér sípokról a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldekről az alsó harmadukon lehántjuk a héjat, az alsó fás végeket pedig mindkettőtől levágjuk.) A parmezánt forgácsokra gyaluljuk vagy finomra reszeljük. A fehér spárgát enyhén sós vízben a sípok vastagságától függően főzzük 5-8 percig, majd hozzáadjuk a zöldet, és együtt puhára főzzük további 4-7 perc alatt.
  3. Az olívaolajat nagy serpenyőben felhevítjük, és belehelyezzük a lazacszeleteket. Kb. 1 perc múlva melléjük dobjuk a fokhagymát, a lime-ot, valamint a fenyőmagot, és 4 percig sütjük. Ezután a halszeleteket megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. Közben a fokhagymát, a lime-ot és a fenyőmagot átforgatjuk. Végül a lazacot sóval és borssal ízesítjük.
  4. A leszűrt, lecsepegtetett spárgát adagonként tányérokra szedjük. A lazacszeleteket a spárgaágyra fektetjük, és elosztjuk rajtuk a serpenyőben maradt hozzávalókat. A parmezánnal és petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: FIZ - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss