Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac tikka házi lapos kenyérrel és joghurtos uborkával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A joghurtos uborkasalátához:
  • 1 kis piros chilipaprika
  • 1 kígyóuborka
  • 1 citrom
  • 8 evőkanál natúr joghurt
  • frissen őrölt bors
  • A lazac tikkához:
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 50 dkg lazacfilé
  • 2 púpos evőkanál tandoori curry paszta
  • olívaolaj
  • A lepénykenyérhez:
  • 40 dkg liszt
  • langyos víz
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkát kockázzuk apróra. A chilipaprikát hosszában vágjuk ketté, távolítsuk el a magjait, és aprítsuk fel. Szórjuk mindezeket egy keverőtálba, és facsarjuk rá fél citrom levét. Keverjük bele a joghurtot, sózzuk, borsozzuk. Tegyük a hűtőbe, míg a halat és a kenyeret elkészítjük.

A lepénykenyérhez egy nagyobb keverőtálban a sózott liszthez apránként adagoljuk a vizet, épp csak annyit, amennyit felvesz, a cél, hogy ruganyos tésztát kapjunk, alaposan dolgozzuk össze.
Mikor kész, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni kb. 15 percig.

Ezután egy nyújtódeszkán kerekítsünk pingponglabda nagyságú golyókat a kezünkkel, majd sodrófával nyújtsuk ki palacsinta méretűre. Nagyon forró palacsintasütőben, pár csepp olívaolajon süssük meg őket (kb. 1-2 perc / pita). Konyharuhában tudjuk melegen tartani a kész pitákat, amíg a hal elkészül.

A lazacot kockázzuk fel 3x3 cm kockákra. Egy keverőtálban forgassuk össze a currypasztával úgy, hogy a halkockákat alaposan bevonja a szósz. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd kanalazzunk bele egy kevés olívaolajat, tegyük bele a lazackockákat, és oldalanként 1,5 percig süssük, érdemes nem rázogatni, kavarni, hanem egy csipesszel forgatni, hogy ne törjön össze.

A frissen megsült laposkenyerekre halmozzuk a joghurtos uborkát és a megsült lazacot, szórjuk meg aprított korianderlevéllel,valamint locsoljuk meg a citrom másik felével.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss