Elkészítés: 5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olívaolajból, 1 dl szénsavas ásványvízből, 1/2 kávéskanál őrölt paprikából muzsdélyt készítek, és hűtőbe teszem.
A halszeleteket kiolvasztom, majd 1 citrom levével, kevés sóval bedörzsölve azt is a hűtőbe rakom.
Elkészítem a balzsamecet redukciót, amit 1 dl balzsamecet és 1 mokkáskanál cukor forralásával végzek, állandó kavargatás mellett úgy, hogy a térfogata kb. 1/3 részére csökkenve besűrűsödjön.
Több órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütöm. Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát és szeletelt, mag nélküli chilit is teszek. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga.
Papírtörlőre szedve, leitatom, és melegen tálalom, a balzsamecet redukción. Tetejére kevés sót, és friss borsot őrlök.
A salátakeveréket az elkészített muzsdéllyal és kevés tárkonyecettel öntözöm meg, valamint újhagymakarikákat vágok rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre