A lazacot leöblítjük, szárazra törüljük. A bőrével lefele rátesszük a papírtörlőre, és megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
Egy teflon serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vajat, beletesszük a lazacot a bőrös felével lefele, beledobunk mellé két karika citromot. Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki, 3,5 perc múlva megfordítjuk, végül megszórjuk friss kaporral.
Egy kis olívaolajat tehetünk a bőrös részre, néhány csepp citromot is facsarunk, majd lefedjük egy-két percre, óvatosan visszafordítjuk a bőrös felére. Nálam 7 percig sült.
Közben elkészítjük a serpenyős céklát. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük és rátesszük az olívaolajra, és a felolvasztott vajra. Kb. 5-6 percig pirítjuk, közben forgatjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel meghintjük és kevés vizet öntünk rá, így puhítjuk tovább kb. még 6 percig, hogy még roppanós maradjon.