Elkészítés: A rákot enyhén sós vízben megfőzzük, kinyerhető húsát félretesszük.
A meghámozott vöröshagymát kockákra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk, beletesszük a rákpáncélokat, felöntjük a fehérborral, párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a hallevet, 25 percig kis lángon rotyogtatjuk. Az idő leteltével leszűrjük, alaposan átpasszírozzuk.
Az így kapott levet ismét feltesszük főni, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. A lisztes vajjal besűrítjük, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, közepes sűrűségű szósszá főzzük.
Beletesszük a lazacfiléket a szószba, néhány percig takaréklángon főzzük, de ekkor már nem forraljuk. A végén rászórjuk a főtt rákok húsát és az apróra vágott vagy darált petrezselyemzöldet.
Petrezselymes burgonyával, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre