Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac mandulás bundában sajtos-sonkás gombával

30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fagyos halat felolvasztjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Félretesszük, míg a mártást elkészítjük.

A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A gomba levét leszűrjük. A sajtot, a sonkát és a gombát összekeverjük a tejszínnel, egy kis borssal ízesítjük, lefedjük, majd hűtőbe rakjuk.

A halat a kukoricadarába beleforgatjuk, majd a felvert tojásba mártjuk, ezután a mandulában forgatjuk meg. Bő, forró olajban megsütjük.

A halat forrón, a mártást hidegen tálaljuk, és egy kis salátával díszítjük.

Megjegyzés

Az egyik legegészségesebb hal a vadlazac. A bundát és a köretet én kreáltam. A lazacot itt, vidéken csak fagyasztva tudom megvásárolni. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss