Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac leveles tésztában, rukkolával és retekkel

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 4 szelet lazac
  • őrölt cayenne bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 marék csemege uborka
  • 1 marék kapribogyó
  • 1 db citrom
  • 8 dkg rukkola
  • 1 db jégcsapretek
  • 1 db répa
  • 1 db paradicsom.

Elkészítés

  1. Sütőpapíros tálcára rakjuk a lazac szeleteket. Ezután sóval, borssal meghintjük, olajjal meglocsoljuk és előre melegített 180 fokos sütőben megsütjük.
  2. A lisztezett gyúródeszkán megformáljuk a leveles tésztát. Tojássárgájával megkenjük és 180 fokos sütőbe ezt is készre sütjük.
  3. A rukkolát többször átöblítjük, majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat cikkekre vágjuk, eltávolítjuk a magokat és felkockázzuk. A kapribogyót dúrvára daraboljuk. Az uborkát, a répát és a jégcsapretket tetszés szerint felszeleteljük. Majd citrom levével meglocsoljuk. A halat, a sült levelestésztát és a salátát együtt tálaljuk.

FÜSTÖLT LAZAC CUKKINIS TÓCSNIVAL

SÜLT LAZAC SPÁRGÁVAL, SPENÓTTAL ÉS DIÓVAL

Megjegyzés

A formákat pet palackokból hajtogattam, amikkel díszítettem a salátát. - Főző Csillag

Ezek is érdekelhetnek

Friss