hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Látogatási tilalmat vezettek be a SOTE öt klinkáján

default user icon
MME
Látogatási tilalmat vezet be csütörtöktől öt klinikáján a Semmelweis Egyetem a koronavírus-járvány és a szezonális fertőzések elkerülése érdekében – tájékoztatott az intézmény csütörtökön.

"2021. október 21-től látogatási tilalmat vezetnek be a Semmelweis Egyetemhez tartozó Városmajori Szív-és Érgyógyászati; a Pulmonológiai; a Belgyógyászati és Hematológiai; a Belgyógyászati és Onkológiai; valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán" - írja közleményében az egyetem.

"A súlyos és kritikus állapotú, hosszú ideje az intézményben fekvő beteg esetében a klinika igazgatója adhat engedélyt a látogatásra, alkalmanként egy-egy hozzátartozónak, megfelelő védőfelszerelésben – írták, továbbá hangsúlyozták: az óvintézkedésre azért van szükség, hogy ezzel elkerüljék a koronavírus, és a szezonális vírusok betörését. A fenti rektori utasítás, visszavonásig érvényes" - zárják tájékoztatójukat.

A szerdai napi járványadatok szerint  összesen 1668 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 838 916 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 30, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 448 főre emelkedett. Kórházban 1058 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 145-en voltak lélegeztetőgépen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss