Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Last minute ajándékötletek karácsonyra - 10 utolsó pillanatos tipp

default user icon
MME
Az utolsó pillanatig halogattuk a meglepetések beszerzését? Esetleg elfeledkeztünk néhány rokonról, akik meglátogatnak idén? Összegyűjtöttünk néhány ajándékot vészhelyzet esetére.

Szeretet befőttbe zárva

Írjunk színes papírra olyan idézeteket, vagy gondolatokat, amelyekkel mosolyt, örömet csempészhetünk a megajándékozott mindennapjaiba. Bármilyen befőttes üveg megfelel, a lényeg, hogy zárható legyen. A cetliket összehajtva is beletehetjük az üvegbe, de feltekerve, színes madzaggal is átköthetjük. Akár nagyobb gyermekek is elkészíthetik, tökéletes ajándék lehet a nagymamának.

Beváltható kuponok

Készítsünk egy szívesség kuponkönyvet összefűzött lapokból. Olyan “kuponok” legyenek minden oldalán, amit a megajándékozott szeretne, például "ma elmosogatok helyetted", "készítek egy forró, habos kávét", "ágyba viszem a reggelit", "társasjátékozunk délután", és ne feledkezzünk meg a "JOKER-kérj bármit bármikor" kuponról sem.

Üvegbe zárt sütemény

Senki nem tud ellenállni egy finom brownie-nak, főleg ha ajándékba kap egy üveggel, amit csak össze kell keverni, és meg kell sütni. Nem kell hozzá más, csak egy szép befőttesüveg és a hozzávalók. Akkor lesz szép, ha rétegesen adagoljuk a különböző színű alapanyagokat a befőttesüvegbe. Ne felejtsünk el receptet is írni hozzá.

Egyszerű és mutatós

A gyurmázás sohasem megy ki a divatból, ráadásul a gyerekek is segíthetnek benne. A sógyurma alapanyagait a konyhából is összegyűjthetjük, és már indulhat is karácsonyfadíszek, hűtőmágnesek és kis kaspók gyártása.

Fotókból zenés videó

Ma már nagyon sok program elérhető a neten, amivel pillanatok alatt összeállíthatunk egy rövid, zenés videót a fényképekből, amit aztán karácsonykor levetíthetünk a családnak.

Kirakós saját kezűleg

Lepjük meg a családot egy fényképes kirakóval, vagy egy egyedi kártyapaklival. Így már semmi sem állhat egy izgalmas játékos este útjába.

Porosodó képek új élete

Minden nagymama örül, ha van fotója az unokáról. Állítsunk össze a családi fényképekből egy fotóalbumot vagy egy újévi naptárat tele képekkel. Saját magunk is elkészíthetjük, de akár egy ezzel foglalkozó cégre is rábízhatjuk a feladatot.

A könyvek új generációja

Ha már nincs időnk elmenni a könyvesboltba, és szerettünknek van könyvolvasója, szerezzük be kedvenc könyvét e-book formában. Akkor se essünk kétségbe, ha nem szeret olvasni, de szereti a jó történeteket, hiszen meglephetjük egy hangoskönyv előfizetéssel is.

Élményt ajándékba

Ahelyett, hogy megvásárolnánk egy újabb porfogót, vásároljunk páros mozi- vagy színházjegyet, koncertjegyet, egy kényeztető wellness vagy masszázs kupont, de egy bor- vagy pálinkakóstolásra is befizethetjük azt, akit szeretnénk meglepni.

A tudás örök

Nézzünk szép a kuponos gyűjtőoldalak ajánlatai között. Már pár ezer forintért online is megvásárolhatunk oktatási kurzust, legyen szó kreatív festő tanfolyamról, főzőtanfolyamról, külön süteménykészítő tanfolyamról. Szerencsére elég hosszú a lejárati idejük, így lesz elég ideje a felhasználásra.

A Fanny magazinban minden héten 103 tippet találhatsz, keresd az újságárusoknál.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek