Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lassan sült marhaborda lilaburgonya-krémmel, kelbimbóval

default user icon
MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg marhaoldalas
  • bors
  • 2 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db gomba
  • 2 tk libazsír
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 1 kg lila burgonya
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg kelbimbó
  • 10 dkg Fekete-erdő sonka
  • 1 ek kacsazsír

Elkészítés

  1. A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd tepsibe tesszük a hagymával, a fokhagymával, a paprikával, a paradicsommal, a megtisztított gombával, a libazsírral és a friss fűszernövényekkel együtt. Alufóliával lefedjük, és 80 fokra előmelegített sütőben 3-4 óra alatt puhára pároljuk. 
  2. A lila burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd puhára főzzük a húslevesben. Leszűrjük, hozzáadjuk a megmelegített tejet, majd összetörjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd a kockára vágott hideg vajjal gazdagítjuk. 
  3. A megtisztított kelbimbót majdnem puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A felcsíkozott sonkát kissé a megpirítjuk felforrósított kacsazsíron, hozzáadjuk a kelbimbót, és alaposan összeforgatjuk. 
  4. A puhára sült húsból eltávolítjuk a csontokat, tálra rendezzük, majd a forró burgonyapürével és a sonkás kelbimbóval kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss