Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lassan sült fokhagymás paradicsom

MME MME
1
105 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Allergénektől mentes recept

Elkészítés

  1. A paradicsomot félbevágjuk, majd egymás mellé tepsibe helyezzük.
  2. Olívaolajjal meglocsoljuk. Sóval, őrölt feketeborssal ízesítjük, apróra vágott fokhagymával és vágott friss kakukkfűvel vagy friss bazsalikommal megszórjuk.
  3. Sütőben, közepes hőfokon (160 fok alsó-felső), kb. másfél órán keresztül sütjük.

A sült paradicsomot fogyaszthatjuk

  • grillezett fehérkenyér szeletekre helyezve
  • előételként egy nagyobb tálra helyezve, olívabogyóval, parasztsonkával és parmezánnal kínálva
  • köretként kínálhatjuk forrón, feta sajttal megszórva
  • tészta tetejére is tehetjük. Adhatunk hozzá kapribogyót, olívabogyót, reszelt parmezánt.

Megjegyzés

ChefLaszlo receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss