Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lassan főzött házi pizzaszósz

120 perc
egyszerű
átlagos
1 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított fokhagymát és hagymát finomra aprítjuk. Lábosban vagy fazékban közepes tűzön felhevítjük az olajat a vajjal együtt, és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat kb. 1 perc alatt. Hozzáadjuk a csilipelyhet, a bazsalikomot és az oregánót, majd keverés közben enyhén megpirítjuk.
  2. A fűszeres hagymát megszórjuk a parmezánnal és a barna cukorral, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a paradicsompürét. Felöntjük 1,6 dl vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön főzzük 1-2 órát.
  3. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és azonnal egy légmentesen zárható üvegbe töltjük. Azonnal felhasználjuk, vagy kihűlés után a hűtőben tároljuk. 

Megjegyzés

A receptből 1 üveg pizzaszósz készül. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss