Laskagomba krémleves rétessel

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • laskagomba
  • nagy fej hagyma
  • vaj
  • liszt
  • húsleves esetleg víz
  • citrom leve
  • philadelphia krémsajt
  • snidling
  • darálthús
  • nagy fej hagyma
  • bors
  • feta sajt
  • nagy tojás
  • zsálya
  • tészta
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

  1. A hagymákat apró kockákra vágjuk, és megdinszteljük a vajon, majd a felét félretesszük a húshoz, a másik felén megpirítjuk a felaprított laskagombát. Meghintjük a liszttel, fűszerezzük, majd felöntjük a húslevessel és főzzük pár percig.
  2. Belenyomjuk a citromlevet, majd belekeverjük a krémsajtot, és botmixerrel nagyon alaposan leturmixoljuk, hogy teljesen sima legyen.
  3. A félretett hagymával megpirítjuk a húst, fűszerezzük, és hagyjuk picit kihűlni, majd beledolgozzuk a tojást és a kockákra vágott sajtot is. A zsályaleveleket egyben hagyjuk benne.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, közben a levelestésztárasimítjuk a masszát, majd feltekerjük. Megszurkáljuk villával, és húsz perc alatt szép pirosra sütjük.
  5. Tálalásnál egy szelet rétest teszek a tányérba, mellé merem a forró levest, és meghintem a snidlinggel.

    Recept és food styling: Philadelphia 

Ezek is érdekelhetnek

Friss