Elkészítés: A megmosott paprikák csumáját eltávolítjuk és húsukat hosszában 2 cm-es csíkokra vágjuk. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a paprikákat hirtelen, inkább 2-3 részletben megsütjük. Sütés közben kakukkfűvel fűszerezzük. A megsütött paprikákat tányéron félretesszük, és csak ekkor sózzuk!
A sonkás besamelmártáshoz a sonkát egy lábasban 5 dkg margarinon elkezdjük pirítani. Ha kellően átpirult, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Az egészet összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk. A sonkakrémnek kenhető, lágy állagú mártásnak kell lennie.
Ezután 1 sor lasagne-tésztát egy kikent tepsi aljára teszünk, megkenjük a sonkakrémmel. Erre tesszük egymás mellé a sültpaprika-szeleteket, és egy kevés reszelt sajtot osztunk el rajta. A paprika által eresztett levet ne öntsük ki, hanem evőkanállal locsoljuk szét a sorok között! A rétegezést addig ismételjük, míg a tészta és a töltelék elfogy. Legfelülre sonkakrémet kenünk, és alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Végül 160 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre