Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lasagne friss oregánós tésztából, bolognai raguval

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 80 dkg liszt
  • oregánó
  • A raguhoz:
  • 1 nagyobb hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 csomag szárzeller 1/3 része
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 3,7 dl sűrített paradicsom (üveges)
  • 40 dkg darált borjúhús
  • 40 dkg gomba
  • 2 db babérlevél
  • oregánó
  • cukor
  • őrölt bors
  • borsikafű
  • Valamint:
  • 30 dkg tejszínes krém sajt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés: Először a tésztát készítem el, ami igen egyszerű, mert a tojásokat a liszttel, az oregánóval és a sóval összegyúrom, rugalmas gombóccá, majd henger alakúra formázom, 6-7 darabra vágom, és a tésztagépen kinyújtom 5-ös fokozatig nyújtva a tésztát. Ha kézzel nyújtom, akkor vékonyra 1-1,5 mm-re nyújtom.

Egymásra helyezve (közben lisztezve, hogy nehogy összeragadjanak) téglalap formákat vágok, majd a leeső részeket újból gombóccá gyúrom, és kinyújtom a géppel vagy kézzel.

Forró sós vízben 1-2 percet főzöm, majd darabonként kiveszem, és felhasználásig egy tálcára teszem egymás mellé.

A raguhoz egy nagy edényben kevés olívaolajon a reszelt hagymákat és a borjúhúst megdinsztelem, sózom, fűszerezem, majd beledarabolom a gombát, szárzellert, sárgarépát, és lefedve 40 percet párolom. Ezután keverem hozzá a darabolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot (ez utóbbi ha nem finom, akkor az egészet el lehet vele rontani). Újból lefedem, és további 20 percet hagyom rotyogni.

Összeállítás: egy nagy, de magas falú tepsi alját olívaolajjal kikenem, kibélelem tésztával úgy, hogy egy kisebb peremet csinálok neki, erre jön a ragú 1/3 része, majd egy réteg tészta jön, erre simítom a tejszínes krémsajtok felét és megint 1/3 rész ragut, majd végül újra egy sor tészta, a maradék ragu, a másik fele a tejszínes krémsajtnak.

A tetejét még megszórom bővel reszelt sajttal, és meghintem reszelt parmezánnal.

180 C fokra előmelegített sütőbe tolom, és kb. fél órát sütöm. Tálalás előtt 10 percet hagyom állni, bár mivel nem besamel mártással készítettem, nem tocsog a lében, hanem pont jó.

Ezek is érdekelhetnek

Friss