Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lasagne bolognese

MME MME
9 4.4/5
> 90 perc
rafinált
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet.
  2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük.
  3. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és addig főzzük lassú tűzön, míg sűrűsödni kezd. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, még 10 percig főzzük állandó keverés mellett.
  4. A tepsibe (kicsit mélyebb legyen) beleöntjük a besamel felét, erre ráhelyezzük a tésztalapokat, ezt megkenjük a bolognai mártással, erre megint a tésztalapokat rétegezzük, végül besamellel befejezzük. Rászórjuk a reszelt parmezánt, és 180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt aranysárgára sütjük.

    5 JÓ TANÁCS A TÖKÉLETES BESAMELMÁRTÁSHOZ >>> 

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

    A TÖKÉLETES LASAGNE TITKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - 4 TUTI TIPP! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss