Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

MME MME
6 4.1/5
75 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra aprítjuk, nagyon kevés olajon lesütjük, majd egy pici vízzel felengedve pároljuk. Amikor üveges, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, fűszerezzük.
  2. Az előzőleg megtisztított és felkarikázott zöldségeket, babérlevelet hozzáadjuk, a konzerv paradicsomot is a levével együtt, lehet esetleg sűríteni paradicsompürével. Hozzádjuk a vörösbort és a zúzott fokhagymát. Ha szükséges, utánaízesítünk. Kb. 30 percig főzzük lassú tűzön.
  3. A besamelmártáshoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd kézi habverővel kevergetve fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Kb. 10-15 perc alatt sűrű mártást főzünk belőle, majd ízesítjük a sóval, borssal és a frissen reszelt szerecsendióval.
  4. Végül összeállítjuk a lasagét: egy réteg tésztalapra rakjuk a húsos ragut, majd a besamelt, és eztaddig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. 

A TÖKÉLETES LASAGNE TITKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - 4 TUTI TIPP! >>> 

11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

TESZT! MELYIK BOLTI LASAGNE KÖZELÍTI MEG LEGJOBBAN A HÁZIT? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss