Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 nap alatt laposabb has - 4 egyszerű tipp + mintaétrend!

default user icon
MME
Az elmúlt hónapokban felszedtél némi súlyfelesleget az egyik legkritikusabb testtájra? Ne ess kétségbe, eláruljuk, mit tegyél, hogy akár hét nap alatt karcsúbb legyen derekad anélkül, hogy koplalnál.
tipp 1.:

Amire ügyelned kell, hogy elegendő mennyiségben fogyassz egészséges fehérjéket, és elkerüld a puffadást okozó élelmiszereket!

tipp 2.:

Fontos továbbá, hogy naponta legalább 1,5-2 liter folyadékot igyál -  szénsavas és cukros üdítők, valamint az alkohol most tilos! Emellett érdemes megfogadnod az alábbi jó tanácsokat is - vágj bele!

tipp 3.:

Az alábbi élelmiszerekkel érdemes óvatosan bánni, mert az egyéni érzékenységtől függően puffadást okozhatnak. Próbáld ki nélkülük néhány napig, vagy csökkentsd minimálisra a bevitelüket!

Hüvelyesek: Lencse, borsó, bab.

Tejtermékek: A bennük lévő laktózra sokan reagálnak puffadással.

Hagymafélék: Olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek egyeseknél fokozzák a belekben a gázképződést.

Gabonafélék: A gluténra való érzékenységet jelezheti, ha a gabonatartalmú termékektől puffadás alakul ki.

Kelt tészták: Főleg a frissen elkészült kelt tészta fogyasztása után jelentkezhet puffadás, mégpedig az élesztő miatt.

Húskészítmények: Az ezekben lévő ízfokozók és cukor is okozhatnak hastáji feszülést, puffadást.

Egyes zöldségek: A „K betűsök” (káposzta, kelkáposzta, kelbimbó) kiválthatnak puffadást, illetve sokaknál jelentkezik ez a probléma akkor is, ha késő este esznek nyers zöldségféléket.

tipp 4.:

Teázz!

Gyömbéres-citromfüves méregtelenítő tea

A gyömbér segít a méregtelenítésben, a citromfű enyhíti a puffadást. Vágj apró darabokra egy apró gyömbérdarabot, aztán 1 ek citromfűvel együtt tedd egy bögrébe, öntsd le forró vízzel, és hagyd 10 percig állni a főzetet. Főétkezések után fogyaszd!

Gyógytea az éhség elűzéséért

Főzz össze forró vízben 1 tk matéteát 1 tk mályvalevélteával. A maté csökkenti az étvágyat, koffeintartalma pedig serkenti az anyagcserét, míg a mályvalevél jó hatással van a gyomorra és a belekre.

Mintanap

Reggeli:
Sonkás tojás
1 személyre
Szeleteljünk fel 50 g sovány csirkemellsonkát és ¼ fej vöröshagymát. Habarjunk el 2 db tojást 2 ek zsírszegény tejjel, és sózzuk, borsozzuk meg. Pirítsuk meg 1 tk olívaolajon a hagymát és a sonkát, majd öntsük rá a tojást, és süssünk belőle omlettet. Fogyasszunk mellé paradicsomot és kígyóuborkát.

Ebéd:
Darált húsos salátatekercs salsával
1 személyre
Aprítsunk fel 1 db zöldhagymát, 2 db paradicsomot és 1 kis fej salottahagymát. Keverjünk össze 1 tk balzsam- vagy borecetet 1 ek olívaolajjal, ízesítsük sóval, borssal. Aprítsunk fel 5-6 db bazsalikomlevelet, majd a hagymafélékkel és a paradicsommal együtt adjuk a dresszinghez. Reszeljünk durvára ½ db cukkinit. Teflonserpenyőben hevítsünk fel 1 ek olívaolajat, majd kevergetve kezdjünk el rajta pirítani 50 g sovány darált marhahúst és ¼ fej apróra vágott vöröshagymát. Kb. 5 perc múlva adjuk hozzá a cukkinit, ízesítsük sóval, borssal és egy keveés csiliporral, majd pirítsuk még pár percig. Mossunk meg 2 db nagy fejessaláta-levelet. Vágjuk kis kockákra ½ db avokádó húsát, és csepegtessük le 1 tk lime-lével. A paradicsomsalsa ¾-ét adjuk a darált húshoz, és töltsük meg a salátaleveleket ezzel és az avokádóval. A maradék salsát kínáljuk mellé.

Vacsora:
Cukkinis tésztasaláta brokkolipestóval
1 személyre
Gyaluljunk le ½ db cukkinit, és forgassuk össze 1 marék leöblített, leszárítgatott rukkolával. Mossunk meg, szedjünk rózsáira 125 g brokkolit, majd forró, sós vízben pár perc alatt főzzük meg. Utána pürésítsük 15 g szeletelt mandulával, 15 g reszelt parmezánnal, 25 ml olívaolajjal, sóval és borssal. A pestót keverjük össze a zöldségekkel és 40 g kifőzött durumtésztával.

Desszert:
Kakaós banánkrém
Villával pürésítsünk 1 db banánt, majd keverjük össze 50 ml mandula- vagy rizstejjel és 2 ek zsírszegény kakaóporral. Turmixoljuk össze, és édesítsük folyékony édesítőszerrel.

21 NAPOS DIÉTA: TELJES ÁTALAKULÁS, ÉHEZÉS NÉLKÜL!>>> 

3 KILÓ MÍNUSZ EGY HÉT ALATT, EGÉSZSÉGESEN: ITT A GI-DIÉTA!>>> 

2 HÉT ALATT 8 KILÓ MÍNUSZ: PRÓBÁLD KI A FEHÉRJEDIÉTÁT - MINTAÉTRENDDEL!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss