Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lapcsánka, baráti beszélgetésekhez

MME MME
4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát és a fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, ízlés szerinti borsot és a tojást, majd adagonként annyi lisztet, hogy lágy, kanállal szaggatható masszát kapjunk. Néhány percig pihentetjük.
  2. Közben a tejfölös mártáshoz felaprítjuk a snidlinget, a tejfölhöz keverjük, és megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Serpenyőben olajat forrósítunk, és kanállal 6-8 cm átmérőjű lepényeket szaggatunk a tésztából a forró olajba. Közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, majd papírszalvétára szedjük. A snidlinges tejföllel kínáljuk.

    TÓCSNI-VARIÁCIÓK >>>

    TÓCSNI, RÖSZTI, LEPCSÁNKA: ÍGY SÜSS TÖKÉLETES BURGONYALEPÉNYT! >>>


Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss