Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Langyos babsaláta fetával

MME MME
1 3.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 30 dkg zöld zöldbab
  • 10-15 dkg feta sajt
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 1 ág rozmaring
  • A szószhoz:
  • 1 salátahagyma (vagy lilahagyma)
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: Csipkedjük le a babok végét, és enyhén sós vízben vagy gőzön pároljuk meg, félidőben dobjuk hozzá a rozmaringot. Ne legyen nagyon puha, főzzük roppanósra.

Az öntethez vágjuk nagyon apróra a hagymát, keverjük el a többi hozzávalóval, majd öntsük a babra. A fetát kockázzuk fel, a paradicsomokat felezzük, szórjuk a babra, majd forgassuk át, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss