Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lángos III.

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk kis tejben, pici cukorral.

A krumplipelyhet langyos vízzel csomómentesre keverjük. Beletesszük a kefírt, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, a sót, és fokozatosan hozzáadjuk a vizet, miközben gyömöszöljük. Jól kidolgozzuk, mint a kelt tésztát szokás. Se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Utána kelni hagyjuk.

Ha szépen simára kelt, olajozott deszkára kb. 20 cipót szaggatunk belőle. Ott is kel még. Az a jó, ha hólyagok lesznek rajta, de ha nem, az se vész. Bő, forró olajban sütjük. Olajos kézzel a levegőben formáljunk belőle szép köröket, s ha beletettük az olajba, villával (két villával!) széthúzzuk, ill. a hólyagokat kipukkasztjuk! Ha megsültek, lecsöpögtetjük, majd ízesítjük a szokásos módon: sajttal, tejföllel, fokhagymával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss