hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-húsos lángos

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Lángoshoz:
  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • cukor
  • 25 dkg krumpli
  • Gombás húshoz:
  • 400 g sertéslapocka
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 db sampinyongomba (konzerv)
  • 3 evőkanál olaj
  • köménymag
  • bors
  • lilahagyma-karikák
  • 2 db tojás

Elkészítés

  1. A különleges gombás-húsos lángos elkészítéséhez az 50 dkg átszitált lisztet kis időre tegyünk meleg helyre. Futtassunk fel 1,5 dkg élesztőt 1 dl langyos tejjel, egy kevés cukorral és 1 evőkanál liszttel. 25 dkg főtt, áttört krumplit dolgozzuk el a liszttel, a tejben felfuttatott élesztővel és a sóval.
  2. A simára dagasztott tésztát tegyük kilisztezett tepsibe, takarjuk le, hagyjuk megkelni. Ezután nyújtsuk ujjnyi vastagra, és vágjuk tenyérnyi darabokra. 10-20 percig kelesszük ismét, majd bő, forró olajban süssük meg a lángosok mindkét oldalát.
  3. Amíg a pihen a lángostészta a sertéshúst kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a húst, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg köménymaggal, majd pároljuk addig, amíg a hús megpuhul.
  4. A gombát szűrjük le, vágjuk fel kisebb darabokra, keverjük a húshoz, és rövid ideig pároljuk tovább. A kisütött lángosokra kanalazzuk rá az elkészített tölteléket. Tálaláskor mindegyiket díszítsük a lilahagyma-karikákkal.

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss