Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lángos (gluténmentes, laktózmentes)

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a langyos vízben egy csipet cukor társaságában felfuttatom. A lisztet elkeverem a burgonyapehellyel, hozzáadom az élesztős vizet, egy csipet sót, és alaposan összedolgozom. Egyes gm lisztek kicsit kevesebb vizet igényelnek, mások picit többet. Azt javaslom, hogy kezdjük 1,5 dl vízzel, és szükség szerint öntsük a többit. A lényeg, hogy jól kezelhető állagú tésztát kapjunk.

Gombócot formálok a tésztából, és egy tálban, konyharuhával letakarva, meleg helyen 1-1,5 órát kelesztem.

Ha megkelt, 4 részre osztom, tetszőleges vastagságúra húzogatom, és forró olajban mind a két oldalát pirosra sütöm.

Még forrón, ízlés szerint fokhagymás olajjal, lm tejföllel megkenem, lm reszelt sajttal megszórom, és óriási élvezettel fogyasztom! Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss