Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepébe. Beletesszük a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót, a langyos vizet, és jól kidagasztjuk. Kelesztőtálba tesszük, majd melegen duplájára kelesztjük.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítjük a feltétet. A tejfölt a krémsajttal és sóval krémesre keverjük. Majd belekeverjük az előzőleg felaprított sonkát, a reszelt fokhagymát és a felaprított sonkát is.
A megkelt tésztát a tepsibe terítjük. 180 fokon 10 percig elősütjük. Utána az összekevert feltéttel egyenletesen megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, kb. 30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre