hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Langalló (tejfölös-sonkás kenyérlángos)

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 kis pohár kefir
  • csipet cukor
  • 2,5-3 dl közti langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • A feltéthez:
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 nagy pohár (450 g) tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sajtos selyemsonka (más is lehet)
  • 15 dkg füstölt sajt reszelve

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepébe. Beletesszük a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót, a langyos vizet, és jól kidagasztjuk. Kelesztőtálba tesszük, majd melegen duplájára kelesztjük.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítjük a feltétet. A tejfölt a krémsajttal és sóval krémesre keverjük. Majd belekeverjük az előzőleg felaprított sonkát, a reszelt fokhagymát és a felaprított sonkát is.

A megkelt tésztát a tepsibe terítjük. 180 fokon 10 percig elősütjük. Utána az összekevert feltéttel egyenletesen megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss