30dkg Mizo laktózmentes sajt +20dkg a szóráshoz(a kemény sajtokban nagyon kevés laktóz található ezért nem fontos laktózmentes sajtot használni. Persze mindenki maga tudja mennyit bír el a szervezete.)
Elkészítés
A sajtos pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk egy kevés meglangyosított, cukros tejben.
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal a sajttal, a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Majd kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra.Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. A pogácsákat a tepsiben még 10 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.A sütési idő a sütőtől is függ !