hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laktóz- és gluténmentes zserbó

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
18 adag

Elkészítés

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a tojássárgáját, a sót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, és három cipót formázunk belőle. 
  2. Picit állni hagyjuk a hűtőben fóliába tekerve, közben elkészítjük a tölteléket. A darált diót összekeverjük a cukrokkal és ezt is kettéosztjuk. 
  3. A cipókat egyesével tepsi méretűre nyújtjuk (mindig csak azt vegyük elő a hűtőből, amivel dolgozunk). Megkenjük a tésztát a baracklekvár felével, majd megszórjuk a cukrozott dióval, és meglocsoljuk egy kevés rummal.
  4. Ezután rátesszük a következő lapot, és újra rétegezzük lekvárral, dióval és rummal. Az utolsó lapot megszurkáljuk egy villával, és egy órát a tepsiben kelni hagyjuk. Miután letelt az egy óra, és szépen megnőtt a tészta, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hideg helyen legalább egy éjszakát dermedni, csak ezután tudjuk bevonni és rendesen szeletelni.
  6. A süteményt kifordítjuk a tepsiből úgy, hogy az eddigi alja kerülj felülre. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy cukrász spakli vagy egy szélesebb élű kés segítségével elkenjük a sütemény tetején.
  7. Hűvös helyen pihentetjük, hogy a bevonat is teljesen megdermedjen. Forró vizes késsel szeleteljük.

KLASSZIKUS ZSERBÓ >>> 

Megjegyzés

A hozzávalók egy 20x25 cm-es tepsihez elegendőek.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss