Laktató pizza

90 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • szárított élesztő
  • olívaolaj
  • langyos víz
  • cukor
  • ketchup
  • mustár
  • majonéz
  • vöröshagyma
  • darált hús
  • csemege uborka apróra kockázva
  • sajt
  • bors örőlve

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztát. A lisztben egyenletesen elkeverjük az élesztőt, cukrot, valamint a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, aztán apránként adagolva a langyos vizet. Sima, egynemű tésztává dolgozzuk össze. Tiszta konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük langyos helyen.
  2. A feltéthez a darált húst pici olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
  3. Az alaphoz összekeverjük a ketchupot, majonézt és a mustárt. Belekeverjük a finomra vágott hagymát is. Kevergetve kissé összemelegítjük.
  4. Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra formázzuk, széleit körben picit visszahajtogatjuk, hogy pereme legyen. Megkenjük az alappal. Megszórjuk a sajt felével, erre tesszük a pirított darált húst, aztán az uborkát, végül a sajt másik felét. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss