Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lajcsi szelet VII.

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál méz
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a kakaót, a mézet, a 2 tojást és a porcukrot összekeverjük, és gőz fölött sűrűre
főzzük. Hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk, majd 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán.

A krémhez a puncs- és vanília ízű pudingport 3-3 dl tejben külön-külön megfőzzük. A vajat porcukorral kikeverjük, felét a vaníliás, másik felét a puncsos pudinghoz keverjük.

Kihűlés után a pudingos krémekkel megtöltjük a lapokat.

A tetejére a mázat úgy készítjük, hogy a 2 tojás sárgáját kikeverünk 10 dkg porcukorral, és a tészta tetejére kenjük.

Megjegyzés

Finom, lagzis sütemény. A tetejére a mázat duplán ajánlatos elkészíteni, hogy vastagabb legyen. Lehet még a mázat olvasztott csokoládéval kockásra spriccelni, úgy szeleteléskor mutatósabb lesz.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss