Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lajcsi szelet Any módra

75 perc
egyszerű
megfizethető
7 adag
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 cl rumaroma
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 4 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

  1.  A pudingokat 3-3 dl tejben felfőzzük. Ha kész, akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a puncsosba a rumaromát keverjük (még melegen). Megvárjuk még kihűlnek. A margarint a porcukorral habosra keverjük és kettéválasztjuk, és a kétfajta pudinghoz keverjük. 
  2. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá kezdjük verni, majd hozzáadagoljuk a cukrot. A tojássárgájákat habosra keverjük, majd fellazítjuk egy kis fehérjehabbal. A keverékbe beleforgatjuk a sütőporos kakaóporos lisztet.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 2 lapot sütünk. ( én megmértem a masszát, és úgy feleztem el ) Majd a 2-2 lapot elvágjuk, így 4 lapot kapunk, majd betöltjük a krémmel. (A 3. lapra a maradék pudingokat kentem, először a vaníliásat, erre pedig a puncsosat, majd lefedtem a 4. lappal). 
  4. Az étcsokoládét megolvasztjuk az étolajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Egy órára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.

11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>> 

13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss