Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lagzis leves

90 perc
mester
megfizethető
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A hagymát nagyon apróra vágjuk (én aprítógéppel szoktam, úgy lesz kb. egyforma pici), kevés vajon 1-2 percig előpároljuk. Beletesszük a borjúhúst és a zöldségeket (kivéve a borsót), és jó magas lángon kicsit pirítunk rajta.

2.) A 2 kanál liszttel megszórjuk, elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Mehet bele a 2 tyúkhúsleveskocka, ételízesítő vagy só és bors.

3.) Lassan főzzük, kb. 1 óra múlva hozzáadjuk a borsót is.

4.) Ha a leves és a zöldségek megpuhultak, tejszínnel dúsítjuk, még mielőtt újra forrna, elzárjuk és ízlés szerint megszórjuk a kaporlevéllel. Hámozott, vékonyra vágott citromkarikákat (4-5) rakunk bele.

Megjegyzés

Abszolút családi favorit. Minden nagyobb ünnepen ezt kötelező gyártanom. Soha nem maradt még belőle.

Egy helyi étterem receptjei között találtam rá, ők nevezik így. Nem túl öreg marhahús is jó bele, mégis olcsóbb, mint a borjú. Szárnyasból is kipróbáltuk már, de így az igazi.
- Ancsiska

Ezek is érdekelhetnek

Friss