hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lagzis krumpli (Gyula krumpli)

85 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplit előző este héjastul félkészre főzzük (vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl puha). Ha kihűlt, meghámozzuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap egy tepsit kikenünk vajjal. A krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a harmadát a tepsibe szórjuk, megsózzuk, a vajból apró darabokat szórunk közé, meglocsoljuk tejföllel, végül megszórjuk reszelt sajttal. 
  3. A hozzávalókat addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. A tetejére reszelt sajt kerüljön.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb. 30-40 perc). 

Nézzétek meg videón, hogyan készül a lagzis krumpli:

Megjegyzés

A lagzis krumplit Heves megyében esküvőkre készítették. Rántott húst vagy sült húst tálaltak mellé. A krumplit megfőzheted aznap is, az a lényeg, hogy hagyd jól kihűlni, hogy reszelhető legyen, ne törjön. - MME

Ezek is érdekelhetnek