Elkészítés: Készítünk egy szimpla kenyér tésztát, jó hólyagosra verjük, és addig hagyjuk kelni, amíg a tölteléket elkészítjük.
A tölteléket a következő módon készítjük el: a labodát - miután leveleire szedve megmostuk - ujjnyi csíkokra vágjuk, a zöldhagymát, a zöld fokhagymát, a kaprot és a zöldpetrezselymet apróra vágjuk, és olívaolajban megdinszteljük, hozzátesszük a labodát, és azt is megpároljuk, míg lefő a leve.
A tésztát 2 cipóra osztjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, az egyiket egy olajjal kikent nagyobb tepsibe tesszük. Elosztjuk rajta a labodás masszát, megszórjuk a juhtúróval, majd befedjük a másik tésztalappal. Megkenjük tojássárgájával, megszurkáljuk egy villával, és előmelegített sütőben/kemencében közepes lángon szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre