hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Labodás lepény

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag száraz élesztő
  • olívaolaj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg laboda
  • 50 dkg juhtúró
  • 2 csokor zöldhagyma
  • 2 csokor új fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: Készítünk egy szimpla kenyér tésztát, jó hólyagosra verjük, és addig hagyjuk kelni, amíg a tölteléket elkészítjük.

A tölteléket a következő módon készítjük el: a labodát - miután leveleire szedve megmostuk - ujjnyi csíkokra vágjuk, a zöldhagymát, a zöld fokhagymát, a kaprot és a zöldpetrezselymet apróra vágjuk, és olívaolajban megdinszteljük, hozzátesszük a labodát, és azt is megpároljuk, míg lefő a leve.

A tésztát 2 cipóra osztjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, az egyiket egy olajjal kikent nagyobb tepsibe tesszük. Elosztjuk rajta a labodás masszát, megszórjuk a juhtúróval, majd befedjük a másik tésztalappal. Megkenjük tojássárgájával, megszurkáljuk egy villával, és előmelegített sütőben/kemencében közepes lángon szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Ez egy nagyon régi recept, amely Székelykálból ered, 17 km-re Marosvásárhelytől. Már a dédnagyanyám anyja is készítette, amikor kenyérsütés volt a kemencékben...
- mjjbaba

Ezek is érdekelhetnek