A közel-keleti joghurtsajt, azaz a labneh házilag is egyszerűen elkészíthető. A labneh-hez egy nagy tálra egy szűrőt helyezünk. A szűrőbe rakunk egy steril, finom szövetű konyharuhát, majd beleöntjük a sóval elkevert görög joghurtot. A konyharuha végeit összefogjuk és összekötjük, majd egy nehezéket helyezünk rá, hogy kinyomja a vizet a joghurtból. A tálat egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Másnapra elkészül, fogyasztható.
A labneh-t átkeverjük, majd kis tálkákba halmozzuk és barázdákat alakítunk ki benne egy kanál segítségével.
A gyümölcsöket, zöldségeket és a zöldfűszereket megmossuk. Az epret félbevágjuk, a cseresznyét kimagozzuk és félbevágjuk, a gránátalma magjait kikaparjuk. Az uborkát kockákra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, az olívabogyót felezzük.
A labneh-barázdákba olívaolajat csepegtetünk. A gyümölcsökkel, zöldségekkel és a friss zöldfűszerekkel díszítjük. A maradék zöldséget és gyümölcsöt egy tálba helyezzük, és durvára vágott mentával vagy korianderrel szórjuk meg. Ezzel fogyasztjuk a labneh-tálkákat.