Ezzel etetik a szurkolókat a németországi stadionbüfékben

Ha valaki azon szerencsések közé tartozik, akik nem csak a tévéképernyőn vagy épp óriáskivetítőn nézhetik a magyar válogatott meccseit a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon, hanem személyesen is jelen lehetnek valamelyik mérkőzésen, annak hasznos információ lehet, hogy mit és mennyiért lehet enni a stadionbüfékben!

Hogy milyen ételeket árulnak majd a stadionokban a németországi labdarúgó-Eb-n? Kolbászt, eze kívül kolbászt és még több kolbászt. Ez persze viccnek sem lenne rossz, de tudható, hogy a kontinensviadal idején nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományos német ételek népszerűsítésére, így nagy valószínűséggel a brawurst, a frankfutrer, és a currywurst lesznek azok a gyorsételek, amiket a mérőzések félidejében, a büfékhez szaladva meg lehet majd venni - írja az angol footballgroundguide.com. 

 

Mik ezek a "wurst"-ok?

A wurst tulajdonképpen sütni- vagy főznivaló kolbász, amelyet a németek - és az osztrákok is, természetesen - számtalan különféle ízesítésben készítenek el, ám a legnépszerűbb, egyértelműen a fent említett három. Nézzük, mi a különbség!

Frankfurter
Ez, amit egyébként itthon is jól ismerünk: a hagyományos juhbélbe töltött, sertéshúsból készített frankfurti virsli. Ezt legtöbbször hot dogként szervírozzák, mustárra, ketchuppal, esetenként némi pirított hagymával. Az ára, az angol oldal szerint, a berlini Eb-döntőn 2300 forint körül lesz.

Bratwurst
A bratwurst a borjúból, marhából, leggyakraban azonban sertésből készült, többnyire hőkezelt, füstöletlen kolbászok gyűjtőneve, ami általában hosszabb és vastagabb, és inkább kolbász, mint a frankfurti. 

Currywurst
A currywurst, másnéven currys kolbász, egy legendás német specialitás - olyannyira, hogy Berlinben múzeumot is létrehoztak a tiszteletére: egy indiai fűszerekkel megbolondított paradicsomszósszal tálalt sült kolbász, amit az egyszerűbb fogyaszthatóság kedvéért, a stadionokban többnyire falatnyi darabokra vágva kínálnak.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss