Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

LA TIELLA – tepsis kagyló rizzsel és krumplival

MME MME

Elkészítés

Elkészítés: Folyóvíz alatt mossuk meg jól a feketekagylókat, tisztítsuk meg őket. Nyissuk szét egy késsel mindegyiket, és csak azt a felét hasznájuk a héjnak, amelyben a hús van. Amiben nincs hús, vagy kellemetlen szagú, azt dobjuk ki. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk vastagabb szeletekre. A vöröshagymát pucoljuk meg, és szeleteljük fel azt is. A petrezselymet a zellerrel és a fokhagymával együtt vágjuk apróra.

Tegyünk olajat egy kb. 30 cm átmérőjű, magasabb falú tepsibe, fektessük bele a hagymaszeleteket, a burgonyaszeleteket, a fokhagyma, a zeller és a petrezselyem keverékét. Szórjuk rá a rizst, és tegyük rá a kagylókat (a szájukkal lefelé). Szórjuk meg az egészet a pecorino sajttal, ízesítsük sóval, borssal, és a tetejére tegyünk egy kis olajat. Ismételjük ezt, amíg meg nem telik a tepsi, majd tegyük rá a paradicsomot is (cikkelyekbe vágva), majd ismét szórjuk meg az egészet a pecorino sajttal, ízesítsük sóval, borssal, és hintsük be a tetejét is olajjal. Engedjük fel az egész tepsit vízzel, és kb. 40 percre tegyük be a sütőbe 180 fokra. Időközben, ha esetleg elfogy a víz, pótoljuk, hogy elegendő legyen a főzés idejére.

Az olasz receptekhez a hozzávalókat megvásárolhatjuk vagy megrendelhetjük a Gastronomia Pomo D’Oro-ban. (1054 Budapest, Arany János u. 9.)

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss