Kuszkuszsaláta csirkecsíkokkal

MME MME
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Nagyméretű serpenyőben 2,5 dl vizet felforralunk 1 ek olívaolajjal és a sóval, majd levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a kuszkuszt. Kb. 2 percig állni hagyjuk, belevegyítjük a vajat, és alacsony hőfokon további 2-3 percig főzzük. Közben villával többször fellazítjuk.

A vöröshagymát apróra kockázzuk. A fokhagymát átnyomjuk présen, majd összekeverjük a vöröshagymával meg a citromlével. Erősen megborsozzuk, és beledolgozzuk a maradék olívaolajat. Az újhagymát felkarikázzuk. A paradicsomot meg az uborkát felkockázzuk. A zöld fűszereket vékony csíkokra metéljük, majd az újhagymával, az uborkával meg a paradicsommal együtt a kuszkuszba forgatjuk. Végül belevegyítjük a vinaigrette mártást.

A húst csíkokra metéljük, és a felhevített olajon, 4-5 perc alatt kevergetve megpirítjuk. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük.

A salátát szükség szerint utánaízesítjük, és kis tálkákba halmozzuk. Rátesszük a húst, végül citromkarikákkal, petrezselyem- és mentalevelekkel díszíthetjük. Mentás-korianderes joghurtmártás illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss